Om mig

Mitt foto
Halvdöv livsglad barnmorska... Fyrabarnsmor. Tillika farmor och mormor till fyra (Snart fem, men scchhh....säg inte att jag skvallrat..) små underbara barnbarn. Fascinerad av möten med människor. Funderar ofta över tillvaron och gillar att klä funderingarna i ord. Läser gärna under min korkek. Musikgalen...i övrigt bara lite galen...:-)

fredag 16 juli 2010

I denna ljuva sommartid...

Ja, jag njuter av sommar, sol, värme och ledighet...Kan det bli bättre? För mig får värmen gärna räcka i evighet...Tids nog får vi regn, rusk och kyla igen, det behöver vi inte be om...

Och så fnissar jag åt nyheten från Ryssland...Ja inte åt nyheten i sig, men formuleringen...;-)

"Ryssar drunknar i värmebölja
Stora delar av Ryssland dignar under en värmebölja med rekordhöga temperaturer. Samtidigt drunknar rekordmånga personer när de söker svalka i den ödesdigra kombinationen av vodka och simturer."

Jaja, jag har väl konstig humor, men vodka och simturer...;-)

Mina altankvällar är det bästa med värmen. Kunna sitta ute utan att frysa ända tills det mörknar, med min goda bok, en sval öl och höra koltrasten i skymningen...
Livet är rätt gott just nu!


8 kommentarer:

 1. Dina kvällar på altanen låter ljuvliga. En bra bok och en liten vrå att sitta i är GULD. Nog är det varmt och visst svettas man men ändå så är just de där kvällarna då man sitta och njuta och bara lyssna på tystnaden underbara. Jag tycker om tystnad och då menar jag att det enda man hör är naturens ljud.

  SvaraRadera
 2. Torrdrunkning???? Hahaha....visst är det härligt med sommar men här har det varit allt annat än svensk sommar...dessutom 30+ inomhus, det är inte så skönt. Men nu ser vi ut att få normala svenska temperaturer och då blir det skönt! Ha en bra helg Sanna! Kramen..

  SvaraRadera
 3. Hello sköna böna!
  Jag önskar dig många fler varma och goa dagar! Här har det kommit tillbaka lite sommarvärme men i mer lagom omfattning. Jag njuter fullt ut av dryga tjugo grader och blå himmel.
  KraM.

  SvaraRadera
 4. Heeeeeeeeeellooooo Susanna! Vad glad jag blev att se dig! Hoppas allt är bra med dig och allt annat i livet! FAN vad längesen det var..!! Jopp, jag bloggar av mig ibland, spaces läggs ju ner..och ibland måste jag skriva av mig! Kramar i mängder och jag hoppas vi störs vidare! Saknar våra små roliga tokiga stunder :)))

  SvaraRadera
 5. Just nu är det inte mycket till sommarvärme hos oss men koltrasten, den sjunger iaf.vackert.
  Kul att du är här,kram!

  SvaraRadera
 6. Vet du när spacet lades ner så raderade jag allt där och sen dess har jag inte varit in där. Jag har din bloggadress, och vi springer nog på varandra förr eller senare nånstans :) Kram

  SvaraRadera
 7. Jag bjuder jättegärna in dig Sanna till G+ men jag trodde ärligt talat inte att du var intresserad, speciellt inte efter din kommentar på min blogg från den 29/9 "vet inte om jag har ork att skapa nåt nytt konto där". Jag har bjudit in ett fåtal men långt ifrån alla vänner till G+, och det har varit dom som..liksom jag..uttalat sitt missnöje med FB. Inbjudan skickade jag dessutom när G+ var stängt för andra...idag går det att komma in för vem som helst. Tråkigt om du tror att jag tar avstånd från dig..det gör jag inte, men vi har heller inte haft så mycket kontakt sista tiden så att jag har vetat om du var intresserad att komma till ett nytt ställe eller ej..Det skulle vara jättekul om du vill komma till G+..vi har samlats några stycken där nu...speciellt Tina har fått över rätt många. Även hon och Eva har skickat ut inbjudningar så det känns lite trist att det är just mig du ifrågasätter...

  SvaraRadera
 8. Fick höra av en gemensam vän att du skickat inbjudningar. Att Eva skickat visste inte och Tina som du pratar om känner jag överhuvudtaget inte.
  Du har rätt i att vi inte haft så mycket kontakt på sistone. När jag letade efter adresser nere i Grekland för att kunna skicka kort även till dig så fanns det tyvärr alltför många Elisabeth Jonsson i Södertälje för att jag skulle kunna hitta rätt. De andra gick ju lättare att hitta. Jag delar inte ditt och andras missnöje med FB, kan inte se att funktionerna skiljer sig särskilt mycket på G+, det krävs samma ansträngning där att lägga folk i "rätt" kretsar och ställa in funktioner för sekretess som det gör på FB. Det kommer aldrig att vara ngn anledning för mig att gå över till G+. Dessutom, båda är sociala forum som man enligt mitt sätt att se befinner sig på för att på olika sätt hålla kontakt med sina vänner och släktingar. Vill man vara privat så anser jag att det finns bättre sätt. Jag är ledsen om du känner dig ifrågasatt men det kändes inte kul för mig att få reda på att du bjudit in somliga men inte somliga. Och inbjudningarna hade du ju skickat innan jag skrev min kommentar. Det är inte säkert att jag skapar nåt konto där även om du hade bjudit in mig, men det hade varit trevligt att få känna att jag hörde dit. Som det känns nu så är det att jag blev bortvald.
  Nu är det som det är, inte mycket att göra åt.
  Ha en bra lördag!

  SvaraRadera